دیوار سبز یا green wall کاربرد گیاهان در فضای داخلی یا خارجی بصورت عمودی است. امروزه به علت قیمت بالای زمین در شهرهای بزرگ، گسترش فضای سبز در سطح افقی بسیار پرهزینه است بنابراین گسترش فضای سبز در سطح عمودی راهگشا و کاربردی می باشد.
پروژه دیوار سبز روما رزیدنس
مزایای دیوار سبز که امروزه موجب گسترش روزافزون آن شده را می توان در بندهای ذیل خلاصه نمود:
- ایجاد منظره ای زیبا و چشم نواز
- فراهم شدن محیطی سبز جهت علاقمندان به گیاهان
- افزایش ارزش بنا
- روشی مناسب جهت ایجاد فضای سبز در بافت شهری و فضای آپارتمان
- استفاده از حداقل فضا (گلخانه ای عمودی جایگزین گلخانه افقی)
- استفاده از فواید گیاهان در محیط منزل و بهبود کیفیت هوا
- محافظت دیوار های بیرونی از آسیب
- عایق دمایی )خنک تر شدن ساختمان در تابستان و گرمتر شدن در زمستان(
- عایق صدا
- امکان پرورش سبزیجات، صیفی جات،گیاهان مفید و تصفیه کننده هوا
- کاربردی نمودن فضاهای بدون استفاده
گیاهان مناسب دیوار سبز:
این که در دیوار سبز چه نوع گیاهانی بکاریم که دوام مناسب را داشته باشد، از اصلیترین نکات است. عواملی که در انتخاب گیاه موثر است شامل داخلی یا بیرونی بودن دیوار سبز، وضعیت تابش نور آفتاب، شدت نور، جهت جغرافیایی، دمای محیط، شدت باد ، میزان آب مورد نیاز، کیفیت آب ، رطوبت محیط، امکان بارش مستقیم باران و برف بر روی گیاهان، زیبایی شناسی، تنوع رنگ و فرم می باشد. در انتخاب گونه های گیاهی فضای باز به انواع همیشه سبز، خزان دار و فصلی میبایست توجه شود.
انواع سازه دیوار سبز در پلان سبز :
سیستم گلدانی یا ماژولار :
متشکل از دو بخش گلدان و نگهدارنده می باشد. نگهدارنده ها بصورت زنجیره وار در بخش های افقی و عمودی به هم متصل شده و سپس به دیوار یا سازه نصب می گردند. هر نگهدارنده محل قرارگیری یک گلدان خواهد بود و داخل هر گلدان یک گیاه قرار می گیرد.
سیستم هیدروپونیک:
سیستم هیدروپونیک : از دو لایه بستر مخصوص تشکیل شده است و گیاهان در داخل پوشش ژئوتکستایل بین این دو لایه قرار می گیرند در هر دو نوع سیستم از شبکه آبیاری قطره ای استفاده می گردد و آب مورد نیاز در فواصل زمانی معین بصورت اتومات وارد سیستم شده و اب مورد نیاز گیاهان را تامین می نماید.
پروژه دیوار سبز مهرشهر کرج
ادغام تخیل و تخصص را با پلان سبز تجربه کنید.